Mange er (med rette) litt engstelige for å gjøre inngrep i CANbus ledingsnettet sitt. ezCAN er den enkle og trygge måten å koble til ekstrautstyr, og det finnes til og med en egen løsning for dashcams og andre enheter som må ha strøm litt etter at tenningen er slått av.

Innovv kamerasystemer starter og stopper automatisk når tenningen slås på og av. Etter at tenningen er slått av trenger de litt tid til å avslutte innspillingen og lagre de siste filene. Hvis parkeringsfunksjonen brukes, fortsetter innspillingen selv om tenningen slås av. Dersom spenningen på batteriet faller under en viss grense, slås kameraet av så ikke batteriet tømmes.

For å styre dette leverer Innovv med en egen strømforsyning, som konverterer fra 12V til 5V og sørger for å slå kameraet av og på.

Denne kobles permanent til motorsykkelen med 3 ledere: batteri pluss og minus, og svitsjet pluss.

Alternativt kan du bruke en Hex ezCAN. Fordelen er en enklere installasjon, og at du slipper å røre sykkelens ledningsnett. (Du skal ALDRI kutte en CANbus-kabel!) Ulempen er at du mister parkeringsfunksjonen.

Installere Innovv med Hex ezCAN

Trinn1: Koble Innovv strømforsyning til en ezCAN utgang. Bruk den røde, blå eller gule kretsen, ikke den hvite. (Den hvite får snart noe ny funksjonalitet, følg med!)

 ezCAN kablerInnovv kabler
Svitsjet 12VOransjeRød
Forsinket 12VOransje og hvitGul
JordSvartSvart

Trinn 2: Koble deg til ezCAN med en USB-kabel fra din PC eller Mac, og åpner ezCAN-applikasjonen, versjon v2009.1 eller senere. (Lastes ned fra https://www.hexezcan.com/software/)

Bruk rød, blå eller gul krets!

Trinn 3: Marker den valgte utgangen, og sett den til Accessory. Sett sikringen til 2A

Trinn 4: Sett forsinkelse på utgangen til 60 sekunder. Kameraet skal være ferdig med jobben sin på 25 sekunder, men det kan være greit å være på den sikre siden.

Kombinasjoner

Hvis du har annet tilleggsutstyr som du gjerne vil koble til, kan du dele denne kretsen med flere. Et USB-uttak, for eksempel, som kan tappe batteriet ditt hvis det får strøm hele tiden.

Oppdatering

Etter at jeg skrev denne, fikk jeg vite at Hex har skrevet en litt mer utfyllende artikkel om det samme på sine sider. Du kan se den her, kanskje de har skrevet noe lurt som jeg har hoppet over? Det er i alle fall noen praktiske tips å få der.

Tapen de snakker om får du kjøpt på Biltema. Der har de også krympeskjøter. På Wurth har de akkurat den typen som du ser på bildene.


2 kommentarer

Knut Reitan · 17. november 2021 23:53

Hei
Så nettop på Youtube ( A Bike Thing) at ezCAN kommer med blue tooth conection for oppgradering av programvaren.

    Thor · 18. november 2021 17:41

    Det stemmer, det kommer en ekstern dongle og en tilhørende app. De vurderte å bygge det inn i dagens versjon, men valgte det bort pga prosessen med CE-godkjenning.

    Har en del andre nyheter også, men har dessverre ikke lov til å fortelle om det. Men det er lov å spekulere i hvilke mulighet som åpner seg når man kan lese all info fra CANBUS inn i en app i sanntid. 🙂

Lukket for kommentarer.