Thork Racing er kjent blant offroadentusiaster som teamet bak DMD2– og TET-appene. De har også vært distributør av Carpe Iter sine nettbrett og kontrollere, som de har vært sentrale i utviklingen av. Thork har nå valgt å gå nye veier. DMD2 åpnes opp til å støtte «alle» kontrollere, vi venter blant annet på WunderLINQ og norske Remotek. Og ikke minst, så har de lansert sine egne Android nettbrett og telefoner for MC-navigasjon – som du finner nå i nettbutikken! Snart kommer det også egne kontrollere.

Holderen er litt endret nå, med kabelen på baksiden

Thork har selvsagt ikke utviklet maskinvaren selv fra bunnen av, men de har utnyttet sin erfaring og ikke minst softwarekompetanse til å få utviklet egne versjoner med de egenskapene vi trenger og ønsker oss.Jeg besøkte Thork i Portugal tidligere i år, og fikk snakke med både utviklere og eier. Det er en fin gjeng som brenner for det de holder på med. De er entusiaster selv, som kjører offroad og tester utstyret til maks.

Nettbrettet de fleste av oss kjenner best (i denne sammenhengen) er Samsung Galaxy Tab Active3. Dette er et solid og godt produkt, og ikke minst veldig prisgunstig. (Militært spekket, solid, osv.) Men det har også noen svakheter, ikke minst for dårlig lysstyrke og dårlige lademuligheter.

DMD-T865 Nav Tab

Thork sitt brett er også 8″. Skjermene har samme 16:10-format, men DMD-T865 Nav Tab er litt mer kvadratisk. Med 800 nits er den mye mer lyssterk enn Samsungen og de fleste mobiltelefoner, men ikke fullt så sterk som Carpe-brettet med sine 1000 nits. Men til gjengjeld er det mye lettere, mindre og tynnere, bare 528g. Dette er omtrent som Tab Active3, selv om det har mye større batteri (8000 mAH, mot 5050).

Carpe sitt 7″ nettbrett veier til sammenlikning bortimot en kilo med holder! Og det kan skape problemer på en offroadsykkel, det krever solid innfesting og kanskje rallytårn.

DMD-T865 Nav Tab er ellers fullt av smarte funksjoner, som programmerbare fysiske knapper, GPS-brikke som er raskere og mer nøyaktig enn i de fleste dedikerte GPS-enheter, osv. Alt dette kan du lese mer om hos Thork.

Noe av det viktigste er kanskje at brettet kommer i en ferdig pakke med en elegant låsbar holder som holder brettet godt fast på sykkelen, og sørger for sikker lading gjennom pogopinnene. (Holderne som finnes for Tab Active er utviklet mest for budbiler og annen industriell bruk, og har vist seg å fungere dårlig med vann og vibrasjoner.) Holderen festes til sykkelen med standard AMP-mønster braketter, RAM-fester eller annet, avhengig av sykkelen. Du kan også kjøpe flere fester til bilen eller andre sykler.

DMD-T665 Nav Phone

Hvis du synes at et 8″ nettbrett blir litt mye, så er kanskje den 6″ store DMD-T665 Nav Phone det riktige for deg. Denne kommer også med alt du trenger: holder og kabel for enten 12V, USB eller begge deler.

Hvis du trenger å bruke dingsen din på flere sykler, er holdere og nødvendige kabler også her tilgjengelig for en grei sum.

DMD2 – Drive Mode Dashboard

DMD2 har blitt en svært populær startapplikasjon for motorsykkelnavigasjon. Den har innebygget kart, roadbook og annet gøy, og fungerer også som «launcher» for alle favorittappene dine. Både nettbrettet og telefonen kommer med DMD2 forhåndsinstallert, med livstidslisenser for både kart, roadbook og OBD-funksjoner. Du nyter også godt av at alle programvareoppdateringer testes mot alle sertifiserte kontrollere og navigasjonsapper, så du vet at det vil fungere som det skal.

DMD2 på en Carpe Iter Pad

Sjekk hva vår svenske venn Robert Baldinger synes om de nye dingsene!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *