Garmin zūmo XT er markedets klart beste GPS-enhet for motorsykkelbruk, enten du liker deg best på asfalt eller grus. Nå finnes det endelig en forhandler som kan mer om GPS enn om kjøleskap, som har det rette tilbehøret til din BMW og som kan hjelpe deg å få maksimal glede av investeringen!

Selg din BMW Navigator mens du kan!

BMW Navigator VI blir en større katastrofe for hver dag som går. Den er dyr og teknisk helt utdatert, både programvaren og maskinvaren, og BMW er ikke interessert i å fornye den. BMW ønsker å låse kundene inn i sitt eget univers med TFT- og Connected app – one size fits all. (Og kanskje det er greit for deg? I så fall trenger du neppe en zūmo® XT.)

Det verste med Nav VI er skjermen. På altfor mange oppstår det små sprekker i den, så fukt og smuss trenger inn. Symptomene er at enheten lever den sitt eget liv. Grundig vask med alkohol kan hjelpe en stund, men problemet kommer tilbake. BMW bytter foreløpig enhetene på garanti, men ingen vet hvor lenge. Det ble lovet at problemet skulle være løst i sommer med en ny «versjon 6.5», men allerede etter et par måneder har jeg hørt om de første med feil.

Hva mer er nytt? Vel, de har fjernet fargene fra noen ikoner…

Men mange kjøper Nav VI, hvorfor? Vel, BMW har gitt seg selv noen fordeler. De har levert syklene med proprietær holder i mange år, og sørget for at ikke Garmin, TomTom og andre lager enheter som passer. Dermed er BMW Navigator IV, V og VI de eneste GPS-enhetene som kan klikkes rett på plass, styres med scrollhjulet og vise data fra sykkelen. Det første er viktig med de små skjermene, for å zoome ut og inn. Men med en større skjerm forsvinner faktisk behovet –autozoom gjør jobben. (Jeg har en WunderLINQ selv, så jeg har de samme funksjonene på nettbrettet mitt. Bruker dem aldri. Synes ikke dataene er så spennende heller, mesteparten finner jeg på TFT-skjermen.)

Hvorfor er zūmo® XT så mye bedre?

Oj, hvor skal jeg begynne? Det er nesten som å spørre om hva som gjør dagens BMW R1250GS så mye bedre enn den R1200GS som kom i 2013. Det er rett og slett en annen generasjon! Listen over forbedringer er lang, dette er noe av det viktigste:

  • Stor skjerm på 5,5″, med veldig god lysstyrke og høy oppløsning (1280×720)
  • Kommer med både gate- og topokart, pluss satelittbilder. Og det er plass til hele Europa!
  • Mye mer intuitive menyer
  • Oppgradering over wifi, og deling av ruter med Bluetooth. Endelig slutt på kabel og PC!

Ikke minst så føles alt mer moderne. Brukergrensesnittet ser bedre ut, og er mer logisk. Prosessoren er lynrask, så alt kjennes kjapt og umiddelbart. Godfølelsen, rett og slett! Bla deg gjennom skjermbildene under, så skjønner du hva jeg mener.

Hvordan installerer du zūmo® XT?

(Følg med, kommer snart løsninger og produkter)

Klarer jeg å konkurrere på pris?

Du finner all informasjon om zūmo® XT og tilbehøret du trenger i nettbutikken. Savner du noe, så spør! Det er stor sjanse for at jeg vet hvor du kan få tak i det, eller at jeg kan ta det inn.

Jeg ligger godt under MC-forhandlerne og Garmins egen nettbutikk, men det vil av og til dukke opp lavere priser der ute som jeg ikke klarer å slå. På holdere og slikt er ofte de utenlandske nettbutikkene to-tre ganger så dyre som meg!

Så er det opp til deg om du vil støtte opp om en av dine egne, eller om det er viktigere å spare et par hundrelapper eller noen dager. Jeg prøver å dele kunnskap og gi god service, men kommer ikke til å gidde veldig lenge hvis jeg bruker masse tid uten å få noe igjen. Dette nettstedet og butikken er bare en liten hobby ved siden av jobben, tross alt. (Så det er fint om du ikke ringer i arbeidstiden.)

Har du lyst til å lære mer om ruteplanlegging og GPS?

Når vi parkerer syklene om et par måneder, tenker jeg å skrive noen artikler og kanskje holde nettkurs om ruteplanlegging og navigering på GPS og nettbrett. Legg igjen en kommentar om du synes det er en god idé, og gi gjerne et tips om det er noen spesielle områder jeg bør ta for meg. Alternativer til Garmin BaseCamp er på blokka allerede.

Men nå skal du få noe bra med den gang. Enten alt dette er nytt for deg eller du kan «alt» om zūmo® XT, så er jeg sikker på at du vil ha glede av denne videoen til norske Thomas Hansen! (Han har forresten mange fine videoer for mørke høstkvelder.)


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *