Siden det er midt på vinteren, må jeg vente litt med å teste ut INNOVV K5 selv. I mellomtiden får vi nøye oss med å se på hva andre har tatt opp.

Men OBS OBS, husk at det er mange potensielle fallgruber som kan gjøre at videoer på YouTube kan se dårligere ut enn de egentlig er:

  • Vi vet ikke hvordan kameraene har vært montert. Demping, underlag og annet kan også skape rystelser
  • Vi vet ikke hvilke innstillinger som har vært brukt, det kan ha vært filmet med dårlig oppløsning
  • Vi vet ikke hva som har blitt gjort med videoene under redigering og eksport
  • YouTube komprimerer video som lastes opp, og kan også skape artifakter når den forsøker å fjerne rystelser

Men pass i alle fall på når du spiller av at du ikke lar kvaliteten stå på auto – guff opp til maks, så får vi håpe at du har godt nok nettverk!

Først en test av den artige skruen som kaller seg Teapot One. Han kjenner godt til INNOVV fra før, du finner omtale av K2 på kanalen hans. Jeg synes ikke han har funnet den beste plasseringen av kameraene. Det blir litt urettferdig når K5 er montert lavt i regnet, mens GoPro han sammenligner med står på hjelmen. Men ellers er det en fin gjennomgang:

Under finner du noen eksempler som skal være uredigerte, men de blir altså komprimert av YouTube. De første videoene er tatt med en BMW K1600GT, med frontkameraet montert ganske lavt:

Her ser du både K5 og K2 frontkamera installert

Som dashcam, der oppgaven først og fremst er å dokumentere eventuelle uhell, så fungerer denne plasseringen fint. Men da kan man like godt kjøpe den rimeligere K2. Poenget med K5 er at den også skal erstatte en GoPro, eller i alle fall produsere «b-roll» video og andre vinkler. Da er det en fordel å få kameraet så høyt som mulig, slik at man ikke filmer så mye asfalt. Se på eksemplene under, så forstår du hva jeg mener:

K5 front med varierende lysforhold midt på dagen (medio oktober, Danmark)
Samme tur bakover
K5 front. Vanskelige lysforhold, med raske skifter mellom sterk sol og skygge ved syvtiden om kvelden (medio oktober, Danmark)
Samme tur med K5 bakover
K5 front kamera på natten (medio oktober, Danmark)
Samme tur med K5 bakover
K5 front i grått og overskyet vær (syvtiden om kvelden, sent oktober i Danmark)

Her kommer et eksempel fra England, med litt skikkelig godt norsk sommervær. Dette er K2, ikke K5, med to like kameraer av samme type som brukes bak med K5:

K2 i regnvær

Russland er dashcamenes hjemland, vi har vel alle sett crashsamlingene på YouTube. Hva annet liker de? Offroad og gjørme, så klart:

K2 offroad

Til slutt tar jeg med en utpakkingsvideo, så du ser hva du kan forvente deg. Den er faktisk laget av produktdesigneren til Lone Rider. Det forklarer hvorfor han er så opptatt av innpakning, design og materialkvalitet. 🙂 (Andi har også kjørt jorda rundt på mc i flere år.)

Unboxing ved Andi, Lone Rider

INNOVV blogg og brukerforum

Du finner mange flere eksempler på INNOVVs blogg og brukerforum. Der finner du en del som er tatt med eldre systemer også. K5 bakkamera er det som K2 har foran og bak. C5 er også det samme.

På disse sidene finner du også eksempler på installasjon på ulike motorsykler. Selv om de produktene er litt ulike, kan du sikkert finne mange gode tips. Men ikke ta alt for god fisk, det er ikke alle installasjonene som er like gode. En profesjonell aktør klarte til og med å bytte om på K5 front og bak! Og så er det selvsagt mye mer på YouTube.