Hex ezCAN er en såkalt accessory manager – en smart dings du kobler inn på CANbus-anlegget for å styre og gi strøm til ekstrautstyr. ezCAN lytter på datastrømmen som går mellom de ulike komponentene, og kan se at du beveger scrollhjulet, bremser, tuter eller blinker, at det blir mørkt, og så videre, og sende strøm ut på en av de fire utstyrskretsene.

Du programmerer hva som skal skje i et enkelt verktøy på PC eller Mac, for eksempel at det skal blinke i ekstralysene når du tuter, dimme dem når du slår av langlyset eller styre temperaturen i varmejakken når du vrir på scrollhjulet. Men ezCAN kan ikke gi kommandoer til sykkelen, tenne lamper i displayet eller liknende, så det påvirker ikke sykkelens originale funksjoner eller garantier.

ezCAN er enkel å installere. Den kommer i ulike versjoner med ferdige kontakter for din sykkel, så du behøver ikke å røre ledningsnettet. Det er bare å trekke ut og plugge inn et par kontakter og koble deg på batteriet. Du behøver dermed ikke å bekymre deg over garanti eller å ødelegge noe, og du kan fjerne den igjen like enkelt.

ezCAN har fire kretser til ekstrautstyr, og her har du strøm nok til det meste: En krets kan belastes med inntil 25A (300W), men 30A til sammen. Nok til varmeklær, for eksempel.

Det følger med både vanlige to-polskontakter, og spesielle tre-pols kontakter for ekstralys med innebygget dimmefunksjon (for eksempel Denali). Disse kan du programmere på mange morsomme måter med et enkelt PC-program. Nå kan du kan dimme lysene eller senke varmen i jakken med scrollhjulet, automatisk endre lysstyrken når det blir mørkt, flashe med ekstralysene når du tuter eller blinker, slå ting av og på – alt det kule du ser i videoen øverst her. Alt styres enten automatisk eller med sykkelens originale brytere.

På videoen under ser du hvor enkelt det er å installere og programmere. (Merk at den viser 1. generasjon ezCAN, dagens gen 2 har blant annet andre kontakter, høyere kapasitet på utgangene og andre forbedringer.)

For en grundigere kikk på hva og hvordan, anbefaler jeg som vanlig at du leser brukerveiledningen. Det er enkelt og morsomt, og ikke noe å være redd for!


Du finner Hex ezCAN i nettbutikken her – sendes fra lager i Oslo!

Eksempler på bruk – funksjoner

Dette viser startskjermen med default innstillinger.Jeg låner foreløpig skjermdumper fra Denali Electronics, det var enklest 🙂

For hver av de fire kretsene velger du hvilken type utstyr du skal koble til, og hvor mye strøm de får lov til å trekke før «sikringen» skal slå ut. Nå vil du også finne et ikon for dashcam.

For et par ekstralys kan du velge å bruke en eller to kretser. Fordelen med å bruke to, er at du kan slå av det ene når du blinker, slik at ikke ekstralyset skjuler blinklyset ditt. Men om du kobler de sammen som et par, kan du fortsatt velge å slå de av når du blinker.
Denne funksjonen lar deg koble til ekstra blinklys uten å røre motorsykkelens originale kabling.
Mange sykler, for eksempel BMW boksere, har ganske kraftig motorbrems. Med ezCAN kan du enkelt montere et ekstra bremselys for eksempel på toppboksen din, og konfigurere det som både kjøre- og bremselys med avanserte funksjoner. For eksempel at det skal blinke når du du bråbremser eller retarderer kraftig ved hjelp av motorbremsen.
Hvis du vil koble elektriske varmeklær (f.eks. Gerbing) eller -sete til sykkelen må du kunne regulere temperaturen, ellers blir du stekt. Med ezCAN slipper du temperaturkontrolleren og en haug med ledninger, sikringer og reléer.
Hvis du har originale varmeholker, kan du sette ulike temperaturer for hvert trinn. Hvor mange nivåer du kan ha bestemmes av sykkelen.

Hvis du har en BMW med scrollhjul, kan du i stedet velge å bruke det til å styre varmen uavhengig av holkene i hele ti trinn.
Denne benyttes typisk til annet 12V-utstyr som skal slås av og på med tenningen, for eksempel GPS-enheter, USB-ladere, osv. Du kan bestemme hvor lenge strømmen skal stå på etter at tenningen er slått av.

INNOVV dashcam – enklere installasjon med ezCAN

INNOVV kamerasystemer er enkle å installere for de fleste, men noen har vært litt usikre på hvordan de skal koble til svitsjet strøm for å slå kameraet av eller på automatisk. Det blir enda enklere med ezCAN!

INNOVV og HEX Innovation har samarbeidet om å lage en ny funksjon, spesifikt for kamerasystemer som trenger litt tid til å avslutte og rydde opp etter at tenningen er slått av. Vanligvis kobles kameraets strømforsyning til batteriet (pluss og minus) via en sikring, og med styrestrøm fra en svitsjet kilde, og strømforsyningen sørger for å gi strøm til kameraet er ferdig. Med ezCAN kan du i stedet koble strømforsyningen direkte til en av ezCAN-kretsene.

Ulempen med dette er at du mister parkeringsfunksjonen, som krever at kameraet får strøm hele tiden.

Hvis du kjøper, eller har kjøpt, INNOVV kamera og ezCAN fra meg, så kan jeg lage alt ferdig for deg så det bare er å klikke sammen. Ta kontakt!

Hex ezCAN eller Denali CANsmart?

Jeg hører av og til noen påstander om at Denali CANsmart er bedre, enklere, etc, enn Hex ezCAN. Vel, det er akkurat det samme produktet – Hex lager dem for Denali. Misforståelsen kommer nok fra et par eldre videoer på YouTube der Denali CANsmart sammenlignes med første generasjon av ezCAN (sort). I dag er det imidlertid andre generasjon av ezCAN (sølv) som selges.

I dag kommer begge produktene med samme typer kontakter, og 3-leder (dimmerkontroll). Denali koster litt mer, men kommer med ferdige kabler for å plugge inn Denalis produkter. Ikke noe plunder, bare å klikke sammen. Men det kan være litt mer plundrete å rute kabler med på sykkelen når kontaktene er ferdig montert.

Du kan også lage disse kablene enkelt selv ved hjelp av ezCAN Extension kit, som du finner i nettbutikken. Eller du kan klippe av kontaktene på lampene og bare skjøte de inn med det som ligger i esken. (Jeg legger noen gode skjøtehylser i nettbutikken – bare å varme med en lighter.)

Dersom du bare skal installere en Denali-pakke og ikke føler deg hendig, så kjøp gjerne CANsmart. Men dersom du ønsker deg litt mer frihet, og gjerne en lokal å snakke med som kan litt mer enn de på deledisken hos forhandleren, så er ezCAN et bedre og rimeligere valg.

Programvaren for å konfigurere canSMART er selvsagt også den samme som for ezCAN, bortsett fra Denali-logo. «Powered by Hex Innovate».

Norsk brukergruppe på Facebook og internasjonalt brukerforum

Enten du har kjøpt utstyr fra meg eller ikke, er du velkommen til å bli med i vår norske brukergruppe på Facebook, for alle produktene jeg forhandler eller skriver om på sidene mine. Du er selvsagt også velkommen til å diskutere nærliggende produkter, for eksempel CANsmart, Hex GS-911, GPS-enheter og andre navigasjonsløsninger, ekstralys og alt annet annet tilbehør.

Hex har også et internasjonalt brukerforum, hvor det er samlet mye verdifull informasjon opp gjennom årene.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *