Segway Cube er genialt når du trenger strøm der det ikke finnes:

 • I bobilen, teltet, båten eller på hytta
 • I varebilen du bygger om til bobil
 • På byggeplassen
 • På båttomta, verkstedet eller garasjen
 • For å lade verktøy, bil- eller båtbatterier
 • På strand- eller hagefesten
 • Eller som ekstra trygghet hjemme

Segway Cube består av to deler:

 • Den smarte styringsenheten, med alle inn- og utganger. Kontroller for lading fra solscellepanel, kjøretøy eller vanlig 220V vegguttak. Avansert batteristyring, som lar deg lade fra vegguttak med hele 1050W og 800W fra solcellepaneler
 • Ett til fem batterier med kapasitet på hele 1 til 5 kilowatt-timer

Cube har tre uttak for 220V vekselstrøm, som kan belastes med inntil 2200W (ren sinuskurve). Ved kortvarige topper, for eksempel når du starter opp et kraftig elektroverktøy, klarer den hele 4400W. Den har også kontakter for 12V 136W likestrøm, 2 stk 100W USB C med hurtiglading, og 4 stk 18W USB A!

Segway Cube kommer i to basisvarianter, Cube 1000 og Cube 2000. Styringsenheten på toppen er den samme, det kraftige LiFeP04-batteriet med kapasitet på 1 kWh i bunnen også. Forskjellen er at Cube 2000 har enda et 1 kWh batteri i midten.

Det er gjort på sekunder å utvide kapasiteten. Fire skruer, stable på et nytt batteri, skru sammen igjen. Integrerte strømskinner sørger for at du ikke trenger kabler. Vipps, så har du hele 5KWh!

Avbruddsfri strømforsyning

Du kan også bruke din Cube som UPS – avbruddsfri strømforsyning. Ved strømbrudd overtar Cube i løpet av 0,03 sekunder, så du er sikker på kontinuerlig drift for servere, fryseren eller annet som bare må virke hele tiden.

Har du kritisk medisinsk utstyr hjemme, så anbefales denne artikkelen. Her kan du lese en klar anbefaling om å bruke LiFeP04-batterier. Altså den samme typen som brukes i Cube! Men du trenger ikke tenke på å ha en generator parat eller å vedlikeholdslade et backup-batteri. Du bare plugger Cube i veggen, og apparatet ditt i Cube. Cube holder seg alltid 100% oppladet. Ved strømbrudd kobler den automatisk over umiddelbart, og ut igjen når strømmen kommer tilbake. Trygt, enkelt og sikkert.

Rask opplading

Cube lades raskt opp hjemme, fra bilen mens du kjører, eller med solceller:

 • Fra vegguttak 220V inntil 1250W med standard apparatkabel (medfølger), altså ingen ekstern ladeboks
 • Fra solcellepanel 12 – 60W inntil 800W (standard kontakt), med MPPT (Maximum Power Point Tracking) for inntil 97% effektgrad
 • Fra kjøretøy 12V inntil 200W (kabel med lighterplugg medfølger)

Eksempler på ladetider fra 0 til 100% (fra laboratorietester):

 • Cube 1000 vegguttak: 1,2 timer
 • Cube 2000 vegguttak: 1,8 timer
 • Cube 2000 vegguttak + solcelle: 1,5 timer

Du kan bruke både Segways egne og tredjepart solcellepaneler med standard kontakter, inntil 60V.

Klar for solpaneler

Segway 100 og 200W sammenleggbare solpaneler kommer i en praktisk beskyttende bæreveske. De har USB A- og USB C-uttak og kabel med Anderson-kontakt. Dermed kan de lade en telefon eller powerbank direkte, eller du kan koble den på en tredjeparts regulator.

Segway Cube har integrert MPPT (Maximum Power Point Tracking) laderegulator. Det betyr at du kan utnytte mye mer av energien fra sola enn med en tradisjonell regulator, faktisk helt opp til 97%!

På baksiden av Cube er det en standard Anderson-kontakt for å koble til solpaneler, enten tredjeparts eller de praktiske panelene fra Segway. Du kan koble sammen inntil fire paneler (krever tilleggskabel) og få opptil 800W!

Den samme kontakten brukes til den medfølgende kjøretøykabelen med lighterplugg.

Enkel betjening og full kontroll

Enheten har kraftige brytere for å slå kretsene av og på. Det lettleste og logiske displayet gir deg full oversikt over lading, belastning og batteristatus.

I Norge leveres Cube selvsagt med norske 220V-kontakter

Ekstremt robust – varer «livet ut»

Segway Cube er laget for et tøft liv. Den tåler både UV-stråling og en kraftig spyling (IP56), så det er ikke så farlig om du glemmer den ute i sola eller regnet. Den er solid bygget sammen med et utvendig AM60B magnesiumskjelett som beskytter innmaten. Cube tåler å ramle ned fra arbeidsbordet, rulle ned en skråning, eller å bli overkjørt av en lastebil!

Sjekk ut denne YouTube-videoen:

Segway Cube tåler juling!

Batteriene er høyeste kvalitet LiFeP04. Disse tåler over 4000 ladesykluser. Det vil si at du kan tømme de hver dag og lade dem opp igjen fra 0 til 100% hver eneste dag i over ti år!

LiFeP04 er kjent for sin stabilitet og lave risiko for brann eller eksplosjon. Du behøver altså ikke å være redd for å ha en Cube i huset, bilen eller teltet.

Batteriet har åtte ulike beskyttelser mot mugg, fukt, saltsprut, høye temperaturer, vibrasjoner, elektriske lysbuer og CAF (Conductive Anodic Filament).

Batteriene har innebygget BMS (Battery Management System) som blant annet beskytter mot overlading, for høy strøm eller spenning, kortslutninger og store og hurtige temperaturendringer. BMW sørger også for balansering av batteriene, automatisk i dvale, nøyaktig kalkulering av kapasitet.

Cube har 8-soners temperaturkontroll, og styrer batteriene intelligent ved å justere strømuttaket hvis temperaturen er for høy eller lav, for å ivareta sikkerhet og optimal ytelse.

Miljøvennlig

Å være miljøbevisst er viktig. LiFePO4-batterier anses som mer miljøvennlige enn tradisjonelle blybatterier på grunn av deres giftfrie materialer og lengre levetid.

Van life og overlanding gjort enkelt

Det elektriske er noe av det vanskeligste med å bygge en bobil selv. Du trenger batterier og solceller, og du må kunne lade batteriene både med solceller, 12V likestrøm fra bilen og 220V vekselstrøm fra veggen. Du trenger USB-uttak av ulike typer for å lade laptop og annen elektronikk, du trenger 12V til lys, og kanskje det kan være greit med en inverter for 220V også? Sikringer, selvsagt. Kanskje styrepanel. Det blir mange ulike (og dyre!) dingser å kjøpe, koble sammen og vedlikeholde.

Det blir også mye kabel og installasjon. Visste du at du faktisk ikke har lov til å gjøre dette selv? Slikt arbeid må utføres av en autorisert og registrert elektroinstallatør, som skal levere en samsvarserklæring. Denne må være med i bilen, ellers risikerer du å ikke få kjøre videre fra en kontroll!

Les mer hos Statens Vegvesen.

Slik kan det se ut, om installatøreren din er flink. Foto: engineerswhovanlife.com

Med Segway Cube er alt ferdig i én boks. Bortsett fra solcellepanelene da, de kommer i praktiske bærevesker som er enkle å stue bort. Brett de ut, og plugg inn.

Ingen installasjon, ingen godkjenning, ekte plug & play. Bare å løfte inn i bilen. Men husk å sikre den forsvarlig så den blir stående fast.

Om du vil, kan du selvsagt bruke andre paneler montert på taket, for eksempel. Segway bruker en standard Anderson-kontakt.

Fortsatt ikke overbevist?

Sjekk ut omtale for eksempel på Lyd & Bilde, eller en av de mange testvideoene på YouTube! Eller ta kontakt på epost for å få prøve selv!