Himalaya på motorsykkel har vært på min bucket list i mange år, men jeg har ikke helt blitt enig med meg selv om hvordan jeg skulle gjøre det. Men i 2023 skjer det!

Jeg har ikke vært fristet av de store gruppeturene med 30-40 sykler, så jeg har vel tenkt at jeg skulle kjøpe en sykkel lokalt og kjøre alene. Men disse Royal Enfield-syklene er så notorisk upålitelige, at det kan være greit å ha med mekaniker og delelager. Så var det denne inderen som jeg var i kontakt med for flere år siden, som plutselig poppet opp igjen. En IT-fyr, som arrangerer fire litt røffe turer i året med «bare» 15 sykler. Mer eventyr, mindre gruppe og mye billigere – rene Kinder-egget! Egentlig var det fullt på min valgte dato, den eneste jeg helt sikkert kan ta ferie, men han skviset meg inn siden jeg var alene.

Jeg hadde ikke mer enn annonsert det på Facebook, så fikk jeg melding fra Colorado – min gamle venn Flash lurte på om han kunne være med. Vi håper at en av de andre i gruppen hopper av, ellers får Flash ta en senere tur.

Turen er på 15 dager. Vi møtes i Dehli, så tar vi faktisk en buss til Manali den første natten. Kanskje like godt å slippe den trafikken. Fra Manali beveger vi oss gradvis op i høyden, slik at vi forhåpentlig slipper høydesyke. Det blir ikke å kjøre med kokablader i lomma her, slik som i Peru og Bolivia. Men vi skal over noen av de høyeste kjørbare fjellpassene i verden:

  • Jalori Pass – 3 140 moh
  • Kunzum Pass – 4 590 moh
  • Baralacha La Pass – 4 890 moh
  • Tanglang La Pass – 5 328 moh
  • Chang La Pass – 5 360 moh
  • Khardung La Pass – påstått 5602 moh, men er visst «bare» 5 359 i flg Wikipedia

Akkurat hva som er verdens høyeste er litt vanskelig å si, det er mye skryt og bløff der ute. Men jeg er uansett ikke opptatt av å hake av slike ting, så det er greit om det finnes et eller to som er enda et par meter høyere.

Overnattingene blir en blanding av glamping (luksuscamping) og hoteller, sikkert av varierende standard. Det kommer til å bli 40-50 grader i lavlandet, og det kan fort bli snø og kuldegrader i høyden, så antrekket blir en utfordring.

Jeg håper det blir tid til litt kultur også. Jeg planlegger i alle fall å gjøre litt sightseeing før og etter. Få med meg Taj Mahal og kanskje en tur på stranda i Goa?

(Oppdatert mars 2022: Turen utsatt fra 2022 til 2023.)

Foto credits og mer info på https://www.ridethehimalayas.com

Kategorier: Eventyr