Med BikePlay får du Apple CarPlay og Android Auto på en 5″ eller 7″ touch-skjerm som er designet for bruk på motorsykkel. Den har en svært lysterk skjerm som du ser i sterkt sollys, og den tåler at du du kjører i både sol, regn og kulde.

(Du kan trygt bruke BikePlay på grusturen og i kraftig regn, men den er ikke designet for hard offroad-kjøring, at du mister den på en stein eller at du setter hageslangen på den.)

Nyhet for 2024: BikePlay 7

BikePlay kommer i to versjoner, med 5″ og 7″ skjerm. Bortsett fra skjermstørrelsen og designet, er den eneste forskjellen at BikePlay 7 har lyssensor for å skifte automatisk mellom dag- og nattmodus.

BikePlay 5 passer på de fleste sykler

BikePlay 5 ble en umiddelbar suksess når vi lanserte den i fjor. Den har en størrelse som gjør at den er enkel å plassere på de aller fleste motorsykler, og skjermen er stor nok for de aller fleste. Designet er «klassisk» avrundet, med en integrert solskjerm. Årets versjon er oppdatert med ny programvare, blant annet med støtte for den nye fjernkontrollen.

BikePlay 7 er større og kraftigere, og med et mer «kantete» design som passer ekstra godt sammen med TFT-displayene vi gjerne finner på nyere sykler.

Det blir ikke enklere

BikePlay er bare en ekstra skjerm, derfor er det ingen oppgraderinger eller annen administrasjon å tenke på. Ingen apper å installere. Ingen nye kontoer eller passord! Ikke noe lagres, annet enn oppkoblingen mot telefonen og hjelmen. Enheten har hverken batteri eller minne. (Du kan sette inn et minnekort, men jeg ser ingen praktisk nytte.)

Første gang må du koble sammen skjermen med telefonen din og hodesettet med Bluetooth. Deretter skjer det automatisk med en gang du skrur på tenningen. For at du skal slippe å bruke kabel, kobler telefonen seg så automatisk til BikePlay over WiFi og viser de kompatible appene dine på skjermen. (Det tar ca et halvt minutt.) Telefonen kan altså bli liggende i lommen.

Bruk dine favorittapper

Apple CarPlay og Android Auto er utviklet for å brukes mens du kjører. Det betyr at du ikke vil se alle appene på telefonen din, bare de som du har bruk for når du kjører. Du kan velge mellom et stort antall navigasjonsapper. På iPhone kan du blant annet velge mellom Apple Maps, Google Maps, Waze, Rever, Scenic, OsmAndMaps, Maps.me, Sygic og TomTom GO for å finne veien.

Vil du ha underholdning, kan du høre på musikk fra for eksempel Spotify, Apple Music eller YouTube Music, eller du kan høre på NRK Radio, TuneIn Radio eller Radioplayer. Eller kanskje du vil høre en lydbok med Audible eller Storytel? Eller en podkast? Hvis du vil ringe hjem, har du både telefon og WhatsApp tilgengelig. Med andre ord: Du har det du trenger, uten distraksjoner.

Enheten har dobbel Bluetooth, så du sømløst kan koble til hjelmen. Bruk Siri eller Google Assistant, snakk i telefonen, hør på musikk, radio, podcaster eller lydbøker, og få kjøreanvisninger eller meldinger opplest

Brukergrensesnitt tilpasset veien

Mobiltelefon på sykkel betyr små knapper og knotete skjermbilder. Med Apple CarPlay og Android Auto tilpasses skjermbildene, så det skal være tydelig og enkelt. Tekstmeldinger vises som liste, og leses opp med et tastetrykk, for eksempel. I de fleste apper finner du store, lettleste og hanskevennlige knapper. (Hanskene dine må være «mobilvennlige».) Det legges ellers opp til at stemmen skal være førstevalget for å søke opp adresser, musikk og så videre.

Bruk Siri eller Assistant til å styre telefonen

Les mer om mulighetene med Apple CarPlay og Android Auto hos Apple og Google

Fjernkontroll

Som tilleggsutstyr får du en enkelt fjernkontroll som du kan ha på armen eller styret.

Enkel montering

Det følger med et standard RAM-type feste for styret, og to strømkabler: For direkte kobling til 12V, eller for USB-uttak.

Hvis du har et tverrgående rør («fuglepinne») for GPS-montering, finnes en brakett for det.

Forn BMW med standard GPS-krybbe, finnes det et eget adapter som lar deg klikke på plass og låse BikePlay, på samme måte som du klikker fast og låser en original BMW Navigator. Den har to USB-uttak, så du har strøm både til BikePlay og telefonen din. Dersom du bestiller adapteret sammen med din BikePlay, følger det også med en ekstra kort USB-kabel. (Du kan ikke styre BikePlay med scrollhjulet.)

BikePlay 7 kan dekke noe av TFT-displayet på enkelte modeller, spesielt for høye førere. Man kan da montere adapteret lenger ned på braketten enn det som er vist på bildet, slik at BikePlay kommer høyere.

Hva med å montere et Quad Lock-feste til telefonen samtidig?

Det er flere som har brent seg på å kjøpe noe de trodde var samme produkt til en mye lavere pris i en kinesisk nettbutikk. Bilder, beskrivelse og til og med esken har vært lik, men enheten de har fått har hatt utdatert elektronikk og eller programvare som gjør at forbindelsen er ustabil, de får ikke koblet opp hjelmen, osv.

«Huset» til BikePlay 5 startet sitt liv som en tradisjonell GPS for mange år siden, før det ble gjenbrukt med ny innmat og programvare. Siden har det kommet flere generasjoner og versjoner, og ette hvert ble komponentene gjort tilgjengelig for hele den lokale industrien. Bare i Shenzhen finnes det et titalls små «produsenter» som har slike gamle enheter på lager, men uten kompetanse eller lisens til å oppdatere programvare eller yte noen reell support.

Vi kan produktet, bruker det selv og står bak det. Vår kilde er den opprinnelige produsenten, som har designet produktet og utviklet programvaren. Som norsk forhandler gir vi selvsagt 2 år garanti i henhold til norsk forbrukerlovgivning.