Med BikePlay får du Apple CarPlay og Android Auto på en 5″ touch-skjerm som er designet for bruk på motorsykkel. Det betyr:

  • Tåler regn, snø, kulde, varme og støv
  • Enkel montering på styret med medfølgende RAM-type feste
    • Kan også brukes med for eksempel Quad Lock eller SP Connect
    • Finnes også feste for å låse fast i standard BMW GPS-holder (kun låsing, ikke strøm eller data (scrollhjul))
  • Bruk USB, eller koble til sykkelen permanent (pluss, minus og svitsjet pluss)
  • Fingerskrue holder enheten sikkert på plass, og gjør det enkelt å ta den med

Det blir ikke enklere

BikePlay er bare en ekstra skjerm, derfor er det ingen oppgraderinger eller annen administrasjon å tenke på. Ingen apper å installere. Ingen nye kontoer eller passord! Ikke noe lagres, annet enn oppkoblingen mot telefonen og hjelmen. Enheten har hverken batteri eller minne. (Du kan sette inn et minnekort, men jeg ser ingen praktisk nytte.)

Første gang må du koble sammen skjermen med telefonen din og hodesettet med Bluetooth. Deretter skjer det automatisk med en gang du skrur på tenningen. For at du skal slippe å bruke kabel, kobler telefonen seg så automatisk til BikePlay over WiFi og viser de kompatible appene dine på skjermen. (Det tar ca et halvt minutt.) Telefonen kan altså bli liggende i lommen.

Bruk dine favorittapper

Apple CarPlay og Android Auto er utviklet for å brukes mens du kjører. Det betyr at du ikke vil se alle appene på telefonen din, bare de som du har bruk for når du kjører. Du kan velge mellom et stort antall navigasjonsapper. På iPhone kan du blant annet velge mellom Apple Maps, Google Maps, Waze, Rever, Scenic, OsmAndMaps, Maps.me, Sygic og TomTom GO for å finne veien.

Vil du ha underholdning, kan du høre på musikk fra for eksempel Spotify, Apple Music eller YouTube Music, eller du kan høre på NRK Radio, TuneIn Radio eller Radioplayer. Eller kanskje du vil høre en lydbok med Audible eller Storytel? Eller en podkast? Hvis du vil ringe hjem, har du både telefon og WhatsApp tilgengelig. Med andre ord: Du har det du trenger, uten distraksjoner.

Brukergrensesnitt tilpasset veien

Mobiltelefon på sykkel betyr små knapper og knotete skjermbilder. Med Apple CarPlay og Android Auto tilpasses skjermbildene, så det skal være tydelig og enkelt. Tekstmeldinger vises som liste, og leses opp med et tastetrykk, for eksempel. I de fleste apper finner du store, lettleste og hanskevennlige knapper. (Hanskene dine må være «mobilvennlige».) Det legges ellers opp til at stemmen skal være førstevalget for å søke opp adresser, musikk og så videre.

Bruk Siri eller Assistant til å styre telefonen

Les mer om mulighetene med Apple CarPlay og Android Auto hos Apple og Google

«Click & Bikeplay» for BMW GPS-krybbe

Hvis du har en BMW med standard GPS-krybbe, finnes det en egen brakett som lar deg klikke på plass og låse BikePlay, på samme måte som du klikker fast og låser en original BMW Navigator. Du kan velge mellom en som henter strøm fra krybben og også gir deg et ekstra USB-uttak til telefonen, eller en rimeligere brakett som bare låser fast enheten.

Hva med å montere et Quad Lock-feste til telefonen samtidig?