Oppdatering 1. november: Det tok bare et par dager å fylle opp denne turen, pluss en god venteliste. Men jeg kommer ganske sikkert til å arrangere den i 2024 også. Send en epost til thor@advthor.no, og be om å bli satt på listen, så får du prioritet.

Georgia er ikke et vanlig reisemål for nordmenn, men har i løpet av de senere årene blitt det klart mest besøkte landet i Sør-Kaukasus. Det er lett å se hvorfor: Fantastiske fjell og landskap, rik kulturarv og et forbløffende mangfold gjør det til et ideelt reisemål. Spesielt hvis du liker å kjøre motorsykkel på småveier!

Fra grønne dalene med spredte vingårder til de gamle kirkene og vakttårnene høyt oppe i fantastisk fjellandskap, skuffer Georgia aldri. De siste årene har Tbilisi fått status som en av de kuleste byene i Europa, med en spirende klubbscene, restauranter i verdensklasse og et utvalg av vinbarer som enkelt gjør det til det hippeste stedet i regionen. Like spesielle er dets stolte, humørfylte folk: Georgia hevder å være fødestedet til vin, og dette er et sted hvor gjester regnes som velsignelser og gjestfrihet er selve livets ting.

Sjekk ut linkene nederst på siden her, så forstår du fort hvorfor Georgia hører hjemme på bucket-listen til alle eventyrlystne motorsyklister. Og hvorfor utsette det? Vi reiser 23. juni 2023, når snøen har smeltet i fjellpassene og før det blir for varmt i lavlandet. Du kan også være med hvis du er rask, og til en utrolig gunstig pris!

Partner i Georgia: Onward Motorcycle Tours

Jeg ble kjent med Patrick i løpet av min lange reise sørover gjennom Amerika. Han har kjørt motorsykkel verden rundt på heltid i flere år, og fant til slutt sitt MC-paradis i Tbilisi, Georgia. Patrick etablerte Onward Motorcycle Tours, har brukt tiden under pandemien til å utforske landet grundig, og har satt sammen en fantastisk rundtur for oss, med spennende steder å overnatte og spise.

Vi er på eventyr, og det betyr at overnattingstilbudene nok kan variere noe i kvalitet, men vi kan stole på at Patrick har valgt de beste. Vi legger opp til å dele rom, men de fleste steder vil det være mulig å oppgradere til enkeltrom for en rimelig penge.

Onward har ti 2022-modeller KTM 390 Adventure, pluss diverse litt eldre BMW X650 xChallenge og xMoto. Du velger hva du vil kjøre. Vi har også med følgebil som tar med bagasjen vår og en reservesykkel, så vi kan kjøre lett.

Hva slags kjøreferdigheter trenger du?

Du lurer kanskje på om du har de ferdighetene som skal til. Denne turen handler først og fremst om å oppleve Georgia, ikke røff terrengkjøring. Ruten går på asfalt, grusvei og litt sti. Problemet med offroad er bare at den stien som er enkel på tirsdag, er et helsike på onsdag hvis det har regnet. Men vi har lokale guider som kjenner området, og vi tilpasser rutene og farten til gruppas ferdigheter og lyster.

Når det er sagt, så må du kunne takle relativt lange dagsetapper. Du behøver ikke å være veldig rask, men du bør være en stabil og sikker fører med god kontroll på motorsykkelen både på og utenfor asfalten. God brems-, gass- og klutsjkontroll er spesielt viktig. Helst bør du ha noe gruserfaring allerede så du forstår hva du begir deg ut på, men mye handler om hvor sporty (i mangel av et bedre ord) du er. Ta gjerne et kurs før du reiser!

Dagsplan

Fredag. 23 juni    Avreise sen ettermiddag

Foreslått reiserute:

 • Turkish 1754 OSL 17:50 – IST 22:45
 • Turkish 378 IST 06:30 – TBS 09:45

Lørdag 24. juni    Ankomstdag – vi utforsker Tblisi

 • Transfer fra flyplass til hotell
 • Fri til å utforske Tblisi
 • Informasjonsmøte og velkomstmiddag

Søndag 25. juni   1. Tblisi til Oni (ca 250 km)

Dagen starter tidlig hos turoperatøren, like ved hotellet. Vi får utlevert sykler, kler oss og kjører vestover ut av Tblisi. Vi tar de svingete veiene nordover opp til Chiatura, en gammel gruveby med taubaner fra sovjettiden over hele byen, og fortsetter deretter videre til høylandet i en region kalt Racha. I kveld bor vi på et av Patricks favorittgjestehus i Georgia – det er som et museum der! Vi nyter lokal mat, drikker den hjemmelagde vinen og lærer om Georgias historie og kultur.

Mandag 26. juni 2. Oni til Martvilli (ca 150 km)

Det er mange fine veier videre til Martvilli, og vi lar vær, veiforhold og gruppen bestemme om vi skal gjøre alt på grus, alt på asfalt, eller en blanding. Underveis er det flere spennende huler vi kan stoppe ved, Prometheus-grottene er de mest populære. Når vi kommer til Martvilli, kjøler vi oss ned på et hemmelig badested som bare lokalbefolkningen vet om.

Tirsdag 27. juni    3. Martvili til Mestia (ca 180 km)

Denne dagen blir en du husker! Heftige småveier til høylandsbyen Mestia (2000 meter over havet). alpine enger, isbreer og massive forsvarstårn. Vi besøker også den pittoreske landsbyen Ushguli, en av de høyeste kontinuerlig bebodde bosetningene i Europa! Vi garanterer at du aldri har sett noe lignende!

Onsdag 28. juni   4. Vi utforsker området rundt Mestia

Vi blir her en natt ekstra for å utforske områdene rundt, eller kanskje hvile litt? Det er mye å finne på. En kjøretur opp til Koruldi-innsjøene, en tur med Hatsvali-skiheisen, besøke et lokalt museum fullt av historiske gjenstander fra regionen, eller kanskje klatre 4 etasjer til toppen av et forsvarstårn fra middelalderen?

Torsdag 29. juni  5. Mestia til Kutaisi (230 km)

Vi våkner tidlig og hvis været tillater det kjører vi Zagari-passet (2620m). Reisen byr på fantastisk utsikt over fjelltopper, frodige daler og restene av forhistoriske isbreer. Dette kan bli litt kjølig, men det er alltid en fenomenal tur. Mange fotomuligheter! Deretter drar vi sørover til Kutaisi.

Fredag 30. juni    6. Kutaisi til Vardzia (200 km)

På vei sørover i dag, mest offroad over fjellrygger. Det er en mindre kjent sti som vi vanligvis har helt for oss selv. Det er noen spektakulære dronemuligheter. Vi stopper for lunsj etter å ha utforsket det en gang hemmelige sovjetiske observatoriet gjemt høyt oppe i fjellene, og tar oss deretter til den monumentale grottebyen Vardzia. Vel fremme parkerer vi syklene og går inn i fjellet. Det er lett å gå seg vill der inne! Over 500 grotteboliger, totalt tar det nesten 2 timer bare å gå gjennom hoveddelen.

I kveld feirer vi vår siste kveld på turen i hytter ved elvebredden og spiser nyfanget ørret og drikker lokalt produsert vin.

Lørdag 1. juli       7. Vardzia til Tblisi

Siste kjøredag går østover til Tbilisi. Vi holder oss på de svingete asfalterte bakveiene som passerer store innsjøer og små landsbyer på veien.

Tilbake i Onward Garage tar vi en velfortjent øl og feirer et herlig eventyr.

Søndag 2. juli       Hjemreise

Foreslått reiserute:

Turkish 379 TBS 10:35 – IST 12:05

Turkish 1753 IST 14:10 – OSL 16:55


Priser og betingelser

Pris per deltaker: NOK 21 900,-

Hva er inkludert:

 • Transfer mellom flyplassen og hotellet, begge veier
 • Leie av motorsykkel, inkludert forsikring (egenandel USD 500)
 • Bensin
 • Lån av kjøreutstyr (hjelm, jakke og hansker), om nødvendig. Vi anbefaler sterkt at du tar med eget!
 • Overnatting i tomannsrom med varierende standard. Oppgradering til enkeltrom tilbys lokalt der det er mulig, mot en mindre kostnad)
 • Alle måltider (frokost, lunsj og middag), unntatt lunsj på ankomstdagen. Dette inkluderer drikke til maten, også alkohol (ikke ubegrenset)
 • Norsk turleder og lokal engelsktalende guide og mekaniker, som har med førstehjelpsutstyr og inReach nødsender
 • Følgebil som tar med bagasjen, og har med reservedeler, dekk og reservesykkel

Hva er ikke inkludert:

 • Flyreise (fra ca. kr 6 000,- per oktober 2022)
 • Eventuelt visum (ikke nødvendig for norske statsborgere)
 • Reiseforsikring (sjekk at kjøring med motorsykkel er omfattet!)
 • Snacks, drikkevarer, andre personlige utgifter
 • Tips

Betaling og frister

 • Depositum (bekreftet bestilling) NOK 5 000 senest 31.12.2022
 • Restbeløp senest 31.05.2023
 • Depositum for egenandel USD 500 betales på forhånd eller medbringes i kontanter

Prisen forutsetter minimum 6 betalende deltakere, og er basert på USD-kurs 10,33. Dersom vi ikke har nok bestillinger innen 5. januar 2023, vil deltakerne få tilbud om å få returnert sitt depositum i sin helhet, eller å gjennomføre turen mot et pristillegg og/eller uten følgebil.

Påmelding eller spørsmål

Send epost til thor@advthor.no

Inkluder navn og telefonnummer

FAQ

 • Kjøreferdigheter: Turen går på asfalt, grus og enkel offroad. Vi tilpasser turen til gruppens ferdighetsnivå, men det er forventet at du har trening i å kjøre på grus og lettere terreng
 • Du må ha førerkort klasse A tung motorsykkel. Georgia krever også at du har internasjonalt førerkort, dette bestiller du hos NAF: https://nye.naf.no/internasjonalt-forerkort
 • COVID: Per oktober 2022 er det ingen krav til vaksinasjon, testing eller andre restriksjoner for reisende til Georgia
 • Du må betale inn et depositum for egenandelen før du får sykkelen. Dette får du tilbake dersom sykkelen returneres uten større skader. Du betaler ikke for riper og skrammer, det er forventet på denne turen. Det gjøres et overslag over nødvendige deler og arbeid, som trekkes fra før du får restbeløpet tilbake.
 • Flybilletter: Du bør bestille flybilletter så snart som mulig, men ikke kjøp uten mulighet til avbestilling før du har fått bekreftet at reisen blir gjennomført. De oppgitte rutene er bare forslag, du står fritt til å velge andre, men bør være i Tbilisi senest midt på dagen den 24. juni
 • Er det trygt i Georgia? Ja! UD fraråder alle reiser til utbryterområdene Abkhasia og Sør-Ossetia, men vår reiserute går ikke til disse områdene. Sikkerheten i Georgia og Tbilisi er ellers god, så lenge man tar vanlige forholdsregler og bruker sunn fornuft. Som vanlig når man ferdes utenfor Europa, er det gjerne trafikken som er det mest risikable.

Sider du bør sjekke ut

Her finner du noen sider med informasjon om et spennende land du antakelig ikke vet så mye om: