Denne siden handler om reiser og andre eventyr på motorsykkel, og mer eller mindre nødvendig utstyr som gjør livet på veien bedre på en eller annen måte. Eller kanskje bare litt mer interessant.

Eventyr

Bak meg har jeg en lang reise med motorsykkel på kryss og tvers gjennom USA, fra Canadas grense, gjennom hele Latin-Amerika til langt syd i Chile og Argentina, og et godt stykke oppover oppover igjen. Denne turen har du kanskje lest om i BMW-bladet, der jeg nå er en del av redaksjonen. Gjennom årene har det også blitt noen turer til Alpene og videre sydover i Europa, og en tur i Sør-Afrika.

Jeg synes det er gøy å leke på grusveier, og har vært turleder på GS Meeting Norway og det svenske Touratech Adventure Days i noen år.

Foran meg har jeg forhåpentlig nye spennende turer, om og når verden blir normal igjen. Jeg håper å få til en tur gjennom Russland til Mongolia, og tilbake til Europa langs Silkeveien – gjennom «stan-landene», Iran, Georgia og Tyrkia…

Jeg reiser gjerne alene, men er ikke fremmed for å arrangere gruppeturer hvis noen har lyst til å reise med meg. Jeg har gode kontakter som driver mc-turer over hele verden – for eksempel i Colombia, Sør-Afrika og Spania. Eller kanskje jeg klarer å få med meg en gjeng på en to-måneder drømmetur med egne motorsykler i Sør-Amerika?

Det er mye som lokker. Afrika, Australia, New Zealand, Asia… Det er en stor verden, og mye jeg har lyst til å se. Ikke minst i Europa!

Oppdatering mars 2024

Siden jeg skrev linjene over, har vi gjennomlevd en pandemi, og vi har fått krig i Europa. Dermed blir det ikke av noen reise gjennom Russland til Mongolia og Silkeveien. Men det åpner seg andre muligheter. I dag er selskapet etablert som arrangør av MC-reiser til spennende steder, og medlem av Reisegarantifondet.

Utstyr, tips og triks – nettbutikken

Jeg er glad i «dingser», elektronikk og apper. Noen ganger kommer jeg over litt ukjente produkter og løsninger som jeg synes er så bra at andre bør få vite om dem. Da skriver jeg et blogginnlegg, og så legger jeg kanskje produktet i nettbutikken hvis jeg får salgsrettigheter.  Foreløpig konsentrer jeg meg om elektroniske dingser for motorsykler; kameraløsninger, diagnoseverktøy og navigasjon. Dette er bare en liten hobby, i alle fall foreløpig.

Nettbutikken opererer under selskapsnavnet Adventure Thor AS, org. nr. 815 387 252.

Oppdatering mars 2024

Nettbutikken har hatt stor utvikling, spesielt etter at jeg deltok med egen stand på MC-messa 2023. Såpass at jeg nå har «vokst ut» av butikkplattformen min, så jeg bygger den nå opp på nytt på en annen plattform.

Driveren bak messedeltakelsen var BikePlay, et helt nytt og «eget» produkt, samt en helt fersk forhandleravtale med Lone Rider. Veldig stolt av den avtalen, tror jeg er den eneste forhandleren i Europa! Jeg hadde også andre spennende produkter, fra premium-leverandører som Denali Electronics, Hex Microsystems og Innovv. Og BikePlay gikk som en kule, og utvides med en storebror nå.

Det blir noen justeringer i produkter og leverandører for 2024, men hovedproduktene er med videre. Jeg har også vært så heldig å få ombord Øyvind, som hjelper meg med logistikken. Dermed trenger jeg ikke lenger å stenge mens jeg er ute på tur.

Tross stor vekst og suksess skal AdvThor skal fortsatt få lov til å forbli en hyggelig hobby, og ikke utvikle seg til en dårlig betalt jobb. Jeg kommer derfor ikke til å gå for alle muligheter som byr seg.

Motorsyklene mine så langt

Her hjemme er motorsykkelen mitt daglige transportmiddel i sommerhalvåret. Egentlig mest et leketøy, siden jeg stort sett beveger meg i Oslo sentrum til daglig. 

Jeg har for tiden en 2019 BMW R1250 GS Adventure, en helt fantastisk motorsykkel! Det er min 7. sykkel siden jeg begynte å kjøre igjen i 2004 – og alle har vært BMW GS! (Jeg hadde en kort karriere i ungdommen, som endte med en vraket Suzuki 400GS.)

Det er mange andre fine sykler der ute. Jeg kunne godt kjørt en Honda Africa Twin, en KTM eller en Yamaha, men det er noe med BMW GS og boksermotoren som snakker til meg. Men jeg håper fremtiden kommer fort, så min neste sykkel kan bli elektrisk!