Denne siden handler om reiser og andre eventyr på motorsykkel, og mer eller mindre nødvendig utstyr som gjør livet på veien bedre på en eller annen måte. Eller kanskje bare litt mer interessant.

Eventyr

Bak meg har jeg en lang reise med motorsykkel på kryss og tvers gjennom USA, fra Canadas grense, gjennom hele Latin-Amerika til langt syd i Chile og Argentina, og et godt stykke oppover oppover igjen. Denne turen har du kanskje lest om i BMW-bladet, der jeg nå er en del av redaksjonen. Gjennom årene har det også blitt noen turer til Alpene og videre sydover i Europa, og en tur i Sør-Afrika.

Jeg synes det er gøy å leke på grusveier, og har vært turleder på GS Meeting Norway og det svenske Touratech Adventure Days i noen år.

Foran meg har jeg forhåpentlig nye spennende turer, om og når verden blir normal igjen. Jeg håper å få til en tur gjennom Russland til Mongolia, og tilbake til Europa langs Silkeveien – gjennom «stan-landene», Iran, Georgia og Tyrkia…

Jeg reiser gjerne alene, men er ikke fremmed for å arrangere gruppeturer hvis noen har lyst til å reise med meg. Jeg har gode kontakter som driver mc-turer over hele verden – for eksempel i Colombia, Sør-Afrika og Spania. Eller kanskje jeg klarer å få med meg en gjeng på en to-måneder drømmetur med egne motorsykler i Sør-Amerika?

Det er mye som lokker. Afrika, Australia, New Zealand, Asia… Det er en stor verden, og mye jeg har lyst til å se. Ikke minst i Europa!

Utstyr, tips og triks – nettbutikken

Jeg er glad i «dingser», elektronikk og apper. Noen ganger kommer jeg over litt ukjente produkter og løsninger som jeg synes er så bra at andre bør få vite om dem. Da skriver jeg et blogginnlegg, og så legger jeg kanskje produktet i nettbutikken hvis jeg får salgsrettigheter.  Foreløpig konsentrer jeg meg om elektroniske dingser for motorsykler; kameraløsninger, diagnoseverktøy og navigasjon. Dette er bare en liten hobby, i alle fall foreløpig.

Nettbutikken opererer under selskapsnavnet EasyUC AS, org. nr. 815 387 252.

Motorsyklene mine så langt

Her hjemme er motorsykkelen mitt daglige transportmiddel i sommerhalvåret. Egentlig mest et leketøy, siden jeg stort sett beveger meg i Oslo sentrum til daglig. 

Jeg har for tiden en 2019 BMW R1250 GS Adventure, en helt fantastisk motorsykkel! Det er min 7. sykkel siden jeg begynte å kjøre igjen i 2004 – og alle har vært BMW GS! (Jeg hadde en kort karriere i ungdommen, som endte med en vraket Suzuki 400GS.)

Det er mange andre fine sykler der ute. Jeg kunne godt kjørt en Honda Africa Twin, en KTM eller en Yamaha, men det er noe med BMW GS og boksermotoren som snakker til meg. Men jeg håper fremtiden kommer fort, så min neste sykkel kan bli elektrisk!