WunderLINQ er en smart liten dings for deg som har BMW med GPS-krybbe og ønsker å styre en telefon eller et nettbrett med multikontrolleren (scrollhjulet).

Du klikker den på plass i krybben, og låser den på samme måte som du gjør med en BMW Navigator eller Connected Ride Cradle. Har du en sykkel med TFT-skjerm, så kommer NAV Detected opp, og du kan bruke hjulet til å styre en mobilenhet tilknyttet via Bluetooth. WunderLINQ gir også strøm til enheten via USB.

Samsung Galaxy Tab Active3 8″ nettbrett, montert på min BMW R1250 GSA vha WunderLINQ

WunderLINQ har fire skruehull I standard AMP-mønster, hvor du kan feste en holder til nettbrett, eller en mobiltelefon. Jeg har brukt denne løsningen i flere sesonger, og den har vist seg å holde. (Les mer!)

Fire solide skruefester i standard AMP-mønster

WunderLINQ er også programvare. Viktigst er den biten der den tolker meldingene som går på LINbus (en forenklet versjon av CANbus, som brukes i krybba) og videresender de til appene som tastetrykk. Som igjen kan brukes til å for eksempel zoome et kart ut og inn med hjulet, styre Spotify, osv.

Den har også en app, som brukes som «hovedskjerm». Den må karakteriseres som en»enkel», men fungerer godt – spesielt på en liten mobilskjerm. Appen er «task switcher», med enkle funksjoner for å styre musikk, kameraer (GoPro eller Insta360). Her ser du også dataene fra sykkelen, som du også får i BMW Navigator.

Jeg må tilstå at jeg aldri har brukt denne appen på nettbrettet mitt. På den store skjermen er det enklere å bruke favorittappene direkte.

Jag trivs best i öppna landskap…

WunderLINQ er i utgangspunktet åpen og kan brukes med de fleste apper hvis du er litt «nevenyttig», men stadig flere navigasjonsapper kommer med ferdige integrasjoner. En komplett oversikt finner du her, men disse bør nevnes spesielt:

  • Scenic Motorcycle Navigation
  • Kurviger.de og etterfølgeren Cruiser App
  • Locus Map (god på GPX-spor)
  • OsmAnd (god på GPX-spor)
  • Organic Maps (utviklet fra Maps.me)

Med WunderLINQ får du også enkle fjernkontroller for GoPro og Insta360 på skjermen.

WunderLINQ, sammen med telefonen eller nettbrettet ditt, er med andre ord et åpent, fleksibelt og brukervennlig alternativ til både den originale BMW Navigator V og VI. Og i motsetning til BMW Connected Ride Cradle, kan du velge mellom et rikt utvalg apper – ikke bare BMW sin egen!

Nesten som TFT?

Og, i motsetning til Connected Ride Cradle, så fungerer WunderLINQ også på sykler uten TFT-skjerm! Så hvorfor ikke ha et «TFT-like» skjermbilde på telefonen? (Alle data er der, så «TFT-displayet» virker.)

Sykkelen må ha BMW Motorcycle Navigation Preparation (altså GPS-krybbe som er aktivert i sykkelens ECU)

Du finner WunderLINQ i nettbutikken, men ta gjerne en kikk på alle de andre produktene i Navigasjon-kategorien også!