Samsungs 8″ TabActive3 er populær for navigasjon og «infotainment» på motorsykkel. Men pga størrelsen og vekten kan det være en utfordring å montere det på en plass der du kan se og bruke det, uten at det skygger for andre instrumenter

Nettbrettet har såkalte «pogokontakter» for lading på den ene langsiden, og det finnes aktive holdere med «pogopinner» og ulike typer kabler for tilkobling til sykkelen. Det blir en fin løsning, men noen brukere har rapportert om problemer i regnvær. Noen har også forsøkt seg med trådløs lading, men det har visst heller ikke vært suksess. USB-C er heller ikke vanntett, men det har fungert fint for meg. Nettbrettet kobler seg fra hvis det oppdager fukt. Her har man også muligheten til å trekke ut kabelen, den mister man hvis man kobler fast kabel.

Min anbefalte løsning for BMW R1200 og 1250 GS og GSA (LC)

Samsung TabActive3 passer perfekt mellom TFT-displayet eller instrumentpanelet på den store BMWen, med alle de tre ulike standardskjermene. Men det må monteres rett i overkant av displayet, og aktive holdere vil skygge for displayet.

Jeg anbefaler denne passive holderen fra Brodit:

Volumknapper på toppen

Det er ikke plass under vindskjermen til å montere stående, då må du i så fall velge å montere den på styret, tanken eller et annet sted. Jeg ville foretrukket å ha manøverknappene til venstre, men da havner volumknappene på undersiden.

Holderen kommer med kulefeste som lar deg justere vinkel og vende brettet. Jeg har ikke prøvd det selv, men er litt skeptisk til om det vil holde seg på plass over tid. Ønsker du deg en slik løsning, vil jeg anbefale å kombinere holderen med et mer solid feste fra f.eks. RAM Mounts. Jeg valgte å skru av denne delen, bore nye hull og skru holderen direkte fast i WunderLINQ.

Holderen fungerer selvsagt like bra på andre motorsykler, men du må selv finne en løsning for å montere den på en hensiktsmessig måte. Du kan montere det stående eller liggende.

Kombinert med WunderLINQ

Det enkleste og mest funksjonelle er å kombinere holderen med en WunderLINQ.

  • WunderLINQ klikkes direkte inn i BMS standard GPS-brakett, og låses fast med BMW-nøkkelen
  • WunderLINQ har USB strømutgang. Bruk en kort kabel (USB-A til USB-C) som strømforsyning
  • WunderLINQ og TabActive kobles sammen med Bluetooth. Min erfaring er at det skjer lynraskt når tenningen slås på
  • Sykkelen tror at det står en BMW Navigator i braketten, og viser det i TFT-displayet. Du kan nå bruke navigasjonshjulet til å manøvrere på nettbrettet, for eksempel zoome inn og ut på kartet
  • WunderLINQ-appen viser data fra sykkelen, på samme måte som BMW Navigator

Monteringshullene på holderen og WunderLINQ er begge AMPS-standard, men du må bore nye hull i holderen for å få den høyt nok opp.

Det kommer snart et eget innlegg om WunderLINQ, og jeg vurderer å ha den i nettbutikken. Ta kontakt dersom du er interessert!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er WL-pa-bmw.jpg

Nettbrettet er tungt, jag anbefaler at du sikrer holderen med en snor eller på annen måte i tilfelle WunderLINQ eller BMW-braketten ikke skulle holde. Det har gått bra med min i 2020, selv med ganske tøff offroadkjøring, men det gis ingen garantier.

Kombinert med RAMmount eller Brodit monteringsbraketter

Du kan selvsagt også fjerne BMW standardbrakett helt eller delvis, og feste holderen rett på bøylen, på styret, eller andre steder.

RAMmount har alt

Samsung TabActive2 i min hjemmelagde holder og i Brodit-holderen, montert på samme måte med WunderLINQ i BMW-braketten. På det siste bildet ser du også INNOVV K5 montert på venstre side.

Lading i kulde

Tekst og bilder Dag Jenssen, hentet fra OTC – Offroad Touring Club på Facebook:

Tips til vinterkjøring med nettbrett i dashen. Min Samsung Tab Active 2 lader ikke når temperaturen synker særlig mye under null, og det er visstnok vanlig, så her må tempen opp. I skuffen med det rare i lå det et sett med noen gamle varmehåndtak-folier, og disse er nå teipet fast i holderen og koblet i serie. Temperaturen når ca 62 grader i overflaten, så det bør holde uten å smelte plasten i verken holder eller nettbrett.

Folien hviler på to lag filt for å isolere og sørge for at varmen går mest til nettbrettet.Jeg testet på gårdsplassen i minus 11 i går (er for kjipt føre her til å dra på tur med langpigg), og den ladet opp fra 2% til 50% på halvannen time, så det ser ut til å funke som jeg ville. Inne i garasjen måtte jeg legge på en filt mellom folie og nettbrett for at det ikke skulle bli for varmt. Så vær litt obs!

Advarsel 2: Ikke koble bare en av foliene rett på 12v. Jeg prøvde det og holderen begynte å smelte etter kort tid. Om de er beregnet å skulle kobles i serie, så pass på.

Advarsel 3: For varmt er like galt som for kaldt! Den type batterier som brukes i nettbrett og mobiltelefoner liker seg best mellom 15 og 35 grader Celcius. Lading ved temperaturer over og under dette reduserer levetiden betraktelig, og dingsen din vil slå av lading når det blir veldig kaldt (typisk under 0) eller veldig varmt.

(Merk: Det er ikke plass til dette i en standard holder. Dag 3D-printet holderen sin selv, og deler vanligvis printfilene sine til andre OTCere.)


5 kommentarer

Mikkel · 8. mars 2021 20:31

Hei, akkurat kjøpt med en gs1250, men valgte bort Nav6 i siste liten. Syns det var mye penger for noe som oppleves litt gammeldags og brukes lite. Liker nok best å bruke google maps, men telefonen har kanskje noe liten skjerm. Likte din løsning beskrevet her. Det er ikke noe du kunne solgt og montert ferdig for meg? Hvor holder du til? Mvh, Mikkel

Tab Active3 i nettbutikken! – Adventure Thor · 2. juni 2021 00:29

[…] Hvordan montere TabActive nettbrett […]

Apper for navigasjon og mer – Adventure Thor · 2. juni 2021 00:32

[…] Hvordan montere TabActive nettbrett […]

Lukket for kommentarer.