Akkurat hjemme igjen etter tre uker sydover. Først en uke alene (det var i alle fall planen) ned til Dubrovnik, så to uker med kjæresten opp igjen.

Det vil si, denne gangen tok jeg komfortmodellen: Sendte sykkelen med MC Transport og fløy etter. Utrolig lettvint. Leverte sykkel, bagasje og kjøreutstyr på kaia og ruslet hjem. Et par dager senere var det bare å ta med passet og ta toget til Gardermoen. Samme på tilbaketuren. Men det ble 4030 km på egne hjul allikevel.

Reiseruta: Først solo ned til Dubrovnik, så med passasjer opp igjen.

Jeg viste at det ville bli varmt, og var litt spent på om nettbrettet kom til å klare seg. Mobiltelefoner og nettbrett liker ikke at sola steker på dem, de blir veldig varme. De svarer med å først senke lysstyrken så man ikke ser noe, så slår de seg av.

Samsung Galaxy Tab Active3 (ja, det skrives faktisk sånn) er designet for røff bruk utendørs, og det klarte testen. Vi hade flere dager med 38-40 grader og stekende sol, det var ingen problemer.

Vi fikk oss også en runde skikkelig troperegn. På den gamle Tab Active2 måtte jeg bruke en app for å låse skjermen i regnværet, ellers tolket den dråpene som tastetrykk. Ingen problemer med den nye.

Heller ikke lading bød på problemer. Jeg bruker en passiv Brodit-holder (se nettbutikken) og en billig USB C-kabel fra Biltema, det funker alltid. Den lader opp brettet selv med full lysstyrke, navigasjon og nettradio gående. Men ikke trekk kabelen ut når det er fuktig, brettet er følsomt på fukt når du setter den inn igjen og kan nekte å lade.

Det finnes aktive holdere som gir strøm gjennom såkalte pogopins. Det finnes også med trådløs lading. Erfaringene er ikke gode.

Johannes, en av kundene mine har laget en fin video der han går gjennom hvordan han bruker det på sin Husqvarna 701 Enduro, til både vanlig navigasjon og roadbook:

Det virker som at Johannes ikke har satt SIM-kort i brettet. Du kan bruke det uten, men jeg anbefaler absolutt å spandere et par tiere i måneden på et tvillingkort. Jeg bruker brettet til radio, musikk, bruker ofte Google Maps (med onlinekart), osv.

Jeg bruker første versjon av Drive Mode Dashboard, ikke den nye som Johannes bruker. For mitt bruk funker det bedre, men det er smak og behag. Egentlig trenger man ingen av dem, men det ser jo litt kulere ut. Og så må man ikke glemme en tøff låseskjerm. 🙂

Du kan lese mer om hvilke apper jeg bruker her. Og om montering her.