Bli med på tur til de sørlige Karpatene, med sitt varierte og spektakulære landskap. Vi får selvsagt med oss de berømte fjellveiene Transfagarasan og Transalpina, begge med høyder på over 2 000 m. Ruten er fantastisk og utfordrende og vil utvilsomt bli et minne for livet. Underveis besøker vi blant annet den pittoreske gamle byen Sibiu og det berømte Draculaslottet, citadeller og festninger, samt en av de største saltgruvene i Europa.

Dette er en asfalttur, som også passer godt med passasjer. Det er 5 kjøredager, hver på ca 5 til 7 timer og ca 250 km i snitt.

Datoer 2024

Fredag 14 til lørdag 22 juni

Lokal partner

Turen arrangeres i samarbeide med Romania Motorcycle Tours, som har arrangert MC-turer i Romania i over 20 år. RMT har en stor flåte med nyere adventuresykler i ulike prisklasser.

RMT er søsterselskap med Touratech Romania, så alle syklene er godt utstyrt med veltebøyler, toppboks og sidevesker. GPS er eventuelt mot tillegg.

Turen dag for dag

Omtrentlig rute

Lørdag 15 juni

Vi blir møtt på flyplassen i București og kjørt til et sjarmerende hotell som ligger midt i hjertet av den historiske gamlebyen – et livlig område innen gangavstand fra alle de viktigste attraksjonene som București har å by på.

Forhåpentlig blir det tid til å fordype seg i den livlige atmosfæren i gamlebyen, og kanskje smake på den rumenske vinen?

Gamlebyen i București

Søndag 16 juni

I dag begynner vi vår reise til Karpatene! Vi har valgt en fantastisk motorsykkelrute gjennom fjellene, den første overnattingen er i Valcea, ved foten av de mektige fjellene.

Mandag 17 juni

Ved siden av Transfagarasan, er det gjerne Transalpina-passet en motorsyklist tenker på når han hører Romania. Hårnålsvingene tar deg helt opp på 2100 meter, det er den høyeste veien i Romania. Og en av de mest spektakulære i Karpatene.

Denne kvelden overnatter vi midt i den historiske gamlebyen i Sibiu. Navnet lyder kanskje kjent? Dette er stedet for det berømte Romaniacs Hard Enduro, og er et kjent utgangspunkt for offroad-entusiaster.

Tirsdag 18 juni

Høydepunktene står i kø, og i dag skal vi kjøre Transfagarasan-passet.! Kanskje verdens mest berømte vei, og obligatorisk for alle med bensin i blodet. Vi får håpe værgudene er med oss, for Transfagarasan-passet går tvers over Karpatene. Det har den mest spektakulære utsikten i Romania, hvis vi er heldige.

Overnatting i Arges.

Onsdag 19 juni

I dag kjører vi videre fra Arges, via Câmpulung til Bran. Ruten går gjennom Rucar – Bran-passet i Piatra Craiului nasjonalpark. Dette er et av de mest kjente fjellpassene i Romania, ofte kalt «Karpatenes port.»

Alle kjenner historiene, mytene, intrigen og magien til det fantastiske Transylvania. Det er rundt oss på alle kanter, spesielt ved Bran Castle – selveste Grev Draculas slott!

Bran Castle, Draculas borg

Torsdag 20 juni

I dag er det siste etappe tilbake til București. Ruten snor seg gjennom hårnålene ned Cheia Pass og videre gjennom pittoreske landsbyer på svingete veier gjennom frodige skoger og langs elver og innsjøer.

Cheia Pass

Fredag 21 juni

I dag går turen hjemover, hvis du ikke vil benytte anledningen til å utforske Bucuresti en dag eller to til? I så fall anbefaler vi et besøk på det berømte Parlamentpalasset. Det ble bygget av diktatoren Ceaușescu, og er verdens nest største bygning – bare overgått av Pentagon. En guidet hop on, hop off-buss er perfekt for å få oversikten og få med seg det meste.

Vi kan arrangere flere ekstra hotellnetter før/etter turen, om ønskelig

Priser etc

Prisene er basert på Eurokurs per 5 mars 2024. Vi forbeholder oss retten til å justere prisene ved vesentlige endringer, i henhold til alminnelige vilkår. (Se Forbrukertilsynet.)

Fører i delt dobbeltromkr 21 700
Fører i enkeltromkr 23 900
Fører og passasjer i dobbelromkr 32 900
Tillegg for premium motorsykkelkr 3 000

Prisen inkluderer leie av standard BMW motorsykkel. Opplys om du har preferanser, for eksempel høy eller lav. Vi kan ikke garantere spesielle modeller innenfor segmentet.
 • Standard BMW: F850GS, F800GS, F750GS, F700GS, F650GS
 • Premium BMW: R1250GS, R1200LC GS

Toppboks og sidevesker er inkludert, om ønskelig. GPS mot pristillegg.

Inkludert

 • Leie av motorsykkel, med forsikring og ubegrenset kjørelengde
 • Guide på motorsykkel
 • Følgebil for bagasje (begrenset plass til passasjer)
 • Kart, detaljert reiserute
 • Overnatting i 3 til 5-stjerners hoteller, med frokost (6 netter)
 • Flyplasstransport

Ikke inkludert

 • Flybilletter til Bucuresti
 • Bensin
 • Alle tjenester som ikke er nevnt som inkludert, og alle personlige utgifter

Forsikring

Motorsyklene er fullforsikret, med en egenandel på €800 for standard BMW, €1 000 for premium. Denne betales kontant eller dekkes med kredittkort ved henting av sykkel, og refunderes når sykkelen leveres skadefri tilbake.

Egenandelen skal dekke tyveri eller skade på motorsykkel eller tilbehør, samt tap av nøkler. Mange har dekning for slik egenandel i sin reiseforsikring.

Flyreise

Du bestiller selv flyreise, ut fra hvor du bor og hva som passer deg best. Noen rimelige alternativer i juni:

 • Norwegian har direktefly mellom Gardermoen og Bucuresti (Henri Coanda internasjonal, OTP) fredag og mandag
 • Wizz Air flyr direkte mellom Torp og OTP tirsdag, torsdag og lørdag