Hva, stjeler de TFT-displayet? Er det en myte? Bare i England? Eller er det noe vi også må tenke på, i alle fall før sommerens alpetur?

UK har et nesten ubegripelig problem med motorsykkeltyverier. På YouTube ser man dem stå med vinkelsliperen på kjettinger og låser mens folk står rundt og ser på. Og om de ikke rapper hele sykkelen, så tar de det som er løst og salgbart.

TFT-skjermen din er dyr (kr 14 309,- til R1250GS), og den praktisk talt løs. Den sitter bare fast med tre klips, som er av typen du kan bruke fingeren på. (Del 2 på tegningen.) Det har selvsagt scumbagene funnet ut. Dermed tar det visst ikke lang tid før en (bokstavelig talt) langfingret drittsekk stikker av med den.

Foto: Cymarc Bike Parts

Dette er i alle fall det dingsprodusenter og -pushere forteller oss. Om det er sant eller ikke, vet vi ikke. Men det finnes altså løsninger å få kjøpt. Pent maskinerte og pulverlakkerte braketter i stål, akkurat sånt som vi dingseglade liker, kan boltes fast og hindre det raske tyverier for bare seks, syv hundrelapper.

Men her skal du få et nesten gratis tips: På Biltema og andre slike steder der din kone pleier å parkere deg mens hun shopper, finner du flate clips. Altså uten den leppa som gjør det så enkelt å nappe dem av. Det kan hende du frustrerer en BMW-mekaniker en gang også, men det får stå sin prøve. Det kan selvsagt hende at du frustrerer tyven såpass at han river den løs uansett, men da får det bli forsikringens problem.
Det er bare å bytte ut et par av klipsene (del 2) med flate standardklips

Nå kan man jo lure på hva skurken skal med en slik TFT, hvem kan han selge den til? Tja, det mest opplagte er vel å selge den til deg? eBay UK og lignende steder er fulle av tjuvgods. Så lenge vi fortsetter å kjøpe, fortsetter de å stjele.

God tur!

Kategorier: Teknisk