Legendariske Rigid er selve bautaen innen LED-lyskastere. De lager LED-lys som alle forsøker å måle seg mot, de er innovatøren og pioneren i bransjen og lager noen fantastiske og virkelig robuste lykter. Produsert i USA og oser av kvalitet. Rigid selges med 5 års garanti!

Med LED har vi fått muligheten til skikkelig lys på syklene våre, vi trenger ikke lenger å tenke på ladekapasitet – vi kan til og med få godt lys på en liten crosser! Lovverket ble løsnet opp ganske nylig også.

Jeg har vært på jakt lenge etter de riktige produktene. Først fikk jeg på plass avtale med Hex om ezCAN, som jeg importerer selv. Nå har jeg fått på plass en avtale med den norske importøren av Rigid, som er et svært respektert navn «over there». De er en amerikansk produsent som lager virkelig robuste høykvalitetsprodukter for kjøretøy fra to til atten hjul, samt båtbelysning. Det betyr at de er mange ganger større enn de relativt små nisjeprodusentene av lys for motorsykkel.

Rigid har mange ulike serier, men jeg kommer til å fokusere på tre av dem:

Rigid D-serie

Rigid D-serie er små og kompakte, bare ca 8x8x8cm, men gir mye lys. De kommer i tre forskjellige versjoner, med ulike lysbilder:

  • Pro LED Spot fjernlys (kaster inntil 508 meter!)
  • Pro LED Driving fjernlys er enda litt kraftigere. De kaster over 300m, men gir i tillegg et ekstra bredt lysbilde.
  • Pro LED Kjørelys sender lyset langt frem og gir deg god sikt over hele veibanen, og uten å blende andre

Lyktene er selvsagt vanntette og robuste, laget for tøff bruk.

Ta kontakt for mer info!

Rigid Radiance POD LED

Radiance POD er et litt rimeligere alternativ til D-serie. De gir et bra fjernlys med kombinert lysbilde, det vil si at de kaster både langt (224 meter) og bredt. I tillegg har de en veldig kul feature, du kan slå på farget bakgrunnsbelysning som lyser svakt når lykta er av. Velg mellom oransje, blå, hvit eller rød.

Du kan også få et oransje deksel (passer til D-serie og POD) hvis du for eksempel vil ha oransje kjørelys eller beskytte lyktene mot steinsprut.

Ta kontakt for mer info!

Rigid Ignite

Ignite er noen utrolig kompakte lykter, bare 3,6×3,6x5cm, som dytter de ut hele 1000 lumen! De kommer i to versjoner, som spot (236m kastelengde) eller flood (bredt lys).

Det spesielle med Ignite er at de kommer med GoPro-fester, så det er enkelt å installere. Sett et par på hjelmen, for eksempel?

Les mer i nettbutikken!

Ulike lysbilder

Det er viktig å velge rett lykt for jobben. Skal du ha kjørelys som skal stå på både på dagen og kvelden, så nytter det ikke å dimme ned en lykt som er laget for å kaste lyste langt frem. Selv om det er dimmet ned til 10%, vil det være plagsomt for de du møter. Velg i stedet et kjørelys, som gjør at du blir sett uten å blende!

En lampe gir en viss lysmengde, og det er reflektoren og optikken som bestemmer hvor det lyset går. Vil du at det skal lyse lengst mulig, så blir det en smal spot. Vil du ha et bredere lysbilde, så går lengden ned.

Diagrammet under viser hvordan hastigheten i stor grad bestemmer hvilken type lys som er riktig. Kjørelys (for å bli sett) kommer ikke frem her, men er typisk opp til den lavere delen av det grønne feltet (ca 16 til 80km/t). Det blå området er arbeidslys, det finner du ikke her.

Pakkeløsninger for enkel montering

I nettbutikken finner du allerede Hex ezCAN, lyktefester og det meste du trenger for å montere. Etter hvert vil du finne ferdige pakkeløsninger, med ezCAN, ekstralys og alle kabler du trenger. Fiks ferdig, plug and play!

Andre merker

Via den samme importøren har jeg tilgang til mange andre merker, per i dag: Lazer, Hella, KC Hilites, Redtronic, Lumen, Philips Osram, Nitecore, Sim, TruckLite, CanLamp, Strands, Metec, CanM8, NBB og Modernum. Jeg kommer ikke til å legge alt dette i nettbutikken, fordi jeg vil kunne produktene jeg selger så jeg kan hjelpe og gi råd til kundene. Det er jo derfor du skal handle hos meg! Men ta kontakt om du har lyst på eller har spørsmål om noe av dette, så kan jeg sikkert hjelpe deg.