Den eneste grunnen til å velge en BMW Navigator VI fremfor en Garmin eller TomTom er integrasjonen med sykkelen. Det å kunne bruke scrollhjulet til å zoome ut og inn er særlig viktig, selv om det ikke er fullt så viktig når skjermen blir større. Men nå kan du gjøre det på Garmin også!

Med WunderLINQ ser du de samme dataene som du gjør på BMW Navigator!

Garmin Overlander er ikke så mye brukt på motorsykkel, men hvorfor ikke? Den er laget laget for tøff off-roadbruk og eksteme klimapåkjenninger, og oppfyller blant annet miltærstandard 810 for motstandsdyktighet mot støt. Den har en deilig 7″ skjerm, og kommer med både vei- og topokart. Men viktigst i denne sammenhengen er at det er en Android-enhet, og Garmin har publisert hvordan man installere vanlige Android-apper på den!

Gutta i Black Box Embedded måtte selvsagt se hva som var mulig med sin WunderLINQ, og kan rapportere om at appen deres vår og WunderLINQ-kontrollen fungerer akkurat som alle andre Android-enheter. Det betyr:

  • Du kan styre en Garmin Overlander med scrollhjulet, på samme måte som en BMW Navigator
  • Du kan få opp et skjermbilde med de samme ECU-dataene (se bilde over)

Enheten har ikke tilgang til Google Play slik telefonen din har, så du må installere med APK-filer. WunderLINQ Android app i APK-format finner du på GitHub. (Du må mekke litt, så dette er nok ikke for deg hvis du ikke vet hva GitHub er.)

Garmin-brakett montert med adapter.

For montering av Overlander har de designet et adapter som lar deg montere Garmins Overlander-base til bøylen. Fil for 3D-print ligger på Thingiverse.

WunderLINQ i BMW GPS-holder flyttet, sett nedenfra

Montering av Overlander på denne måten krever at BMWs GPS-holder og WunderLINQ flyttes andre steder, for eksempel på undersiden av dashbordet. Siden Overlander bruker et magnetisk feste, foreslår de at du sikrer enheten med en snor.

Uten å ha forsøkt det selv, ville jeg nok sett på om det i stedet var mulig å feste Overlander til WunderLINQ, slik jeg har gjort med mitt nettbrett.

Hva med Zumo XT?

Det store spørsmålet nå er om det samme kan fungere på Zumo XT? Jeg er ganske sikker på at den også er Android, og etter litt søk på Garmin sine supportsider klarte jeg å grave frem denne lille godbiten. Jeg har ingen Zumo å teste på selv, er det noen der ute som kan gjøre det og melde tilbake om de får installert appen??

Oppdatering fra BlackBox:
«We did pick up a Zumo to interrogate, unfortunately, it’s not Android-based, just Linux, and doesn’t seem to support Bluetooth or USB keyboards.  We have reached out to Garmin a few times and have received no answer. :(«

Hvor kjøper du WunderLINQ?

Mer informasjon om WunderLINQ finner du hos produsenten, Black Box Embedded. Du kan også bestille der.